Alles over Tado

Is tado°geschikt voor mijn huis? Welke componenten heb ik nodig? Hoe sluit ik het aan? Alle informatie en gratis deskundig advies.

Tado°: hoe werkt het?

Meer comfort, eenvoudiger te bedienen én platformondersteuning. Met de tado° Smart Thermostat kun je snel beginnen aan het slimmer verwarmen van je huis. De bijbehorende bridge zorgt voor een internetverbinding voor je tado°-producten, zodat je ze vanaf elke locatie kunt bedienen (mits je internet hebt op je telefoon).

 

 

Tado app

Bedienen met de app

 

De Slimme Thermostaat kun je vervolgens via de app of rechtstreeks via het apparaat, zowel automatisch op basis van de locatie van je smartphone, als handmatig of volgens het ingestelde tijdschema aansturen.

 

Laat je helpen door de tado° Klimaat Assistent

 

De tado° Klimaat Assistent is ontwikkeld om je leven eenvoudiger te maken. De slimme software integreert de informatie uit de sensoren en externe bronnen, zoals het weerbericht, om advies op maat te geven om zo de energierekening omlaag te krijgen. Volgens tado° bespaar je daarmee tot 31% op de verwarmingskosten.

 

Leert de omgeving kennen

 

Het systeem leert de situatie in je huis, zodat het weet hoe snel je huis opwarmt en afkoelt. Het weet bijvoorbeeld ook wanneer er een raam open staat, omdat het de daling in temperatuur en de verandering in luchtvochtigheid opmerkt. De thermostaat geeft dan een melding of neemt automatisch actie om onnodig stoken te voorkomen. De assistent geeft dus inzichten over de vochtigheid, verwarmingsactiviteiten en energiebesparingsmogelijkheden, zodat je direct een gezonder binnenklimaat kunt realiseren.  

 

Bestuur tado° met je stem

 

De nieuwe producten van tado° ondersteunen platformen zoals Apple HomeKit, Google Home, Amazon Echo en IFTTT. Maak tado° een deel van je verbonden huis en creëer scenario’s met Apple HomeKit. Gebruik Siri, Google Assistant of Amazon Echo om je verwarming te besturen met je stem en creëer Applets met IFTTT om tado° te verbinden met andere applicaties en slimme apparaten.

 

Apple HomeKitAmazon AlexaGoogle Assistant

 

Bekijk hier al onze Tado-producten.

 

Tado = slim verwarmen

 

Wil je je huis op het gebied van comfort en energieverbruik slimmer maken, kies dan voor één van de tado smart oplossingen. Zo heb je de keuze uit de tado thermostaat en de tado slimme radiatorknoppen. Met allebei zorg je ervoor dat je je huis verwarmt op de momenten dat dat nodig is.

 

Tado°-pakket met slimme thermostaat

 

Een tado thermostaat laat zich gemakkelijk en naar wens instellen. Je installeert hem heel eenvoudig, zodat je direct start met besparen. Via de tado app pas je eenvoudig al je persoonlijke instellingen aan en heb je altijd en overal toegang tot je verwarmingssysteem. Als je hem eenmaal hebt ingesteld, doet tado de rest vanzelf.

 

Tado°-pakket van slimme radiatorknoppen

 

Bij stadsverwarming heb je geen eigen ketel, maar wel de behoefte om de temperatuur per radiator afzonderlijk te kunnen instellen. De tado° Smart Radiatorknop is voor die doelgroep ideaal, omdat je met deze set volledige controle hebt over de radiator. Heb je wel een ketel, dan kun je deze slimme radiatorknoppen gebruiken om ze centraal of via de app aan te sturen. De bijbehorende bridge verbindt zich via de router met het internet en daardoor kun je deze slimme radiatorknop bedienen met je smartphone. Hoe meer radiatoren je afzonderlijk wilt kunnen regelen, hoe meer slimme radiatorknoppen je nodig hebt. Wij bieden het pakket met 4, 6 of 8 tado° radiatorknoppen om meerdere radiatoren afzonderlijk te kunnen bedienen.

 

Besparen met tado°

 

Tado° werkt op basis van locatiegegevens en weet dus wanneer mensen wel en niet aanwezig zijn in het huis. Als iedereen het huis heeft verlaten, schakelt tado° automatisch de verwarming uit. Zo bespaar je energie en geld. Tado° leert tevens hoe snel je huis verwarmt en afkoelt, zodat de temperatuurregeling specifiek gebeurt op basis van die thermische eigenschappen.

 

Het systeem is zo slim da het daarbij rekening houdt met de weersvoorspelling en dus weet wanneer er een tandje bij of af moet om op de juiste temperatuur te komen op dat specifieke moment. Als het zonnig wordt, schakelt de verwarming zichzelf automatisch lager. Dat verhoogt de efficiëntie van het verwarmingssysteem. Daarnaast wordt de woning niet volledig afgekoeld, want tado° berekent automatisch de optimale verlagingstemperatuur voor jouw specifieke woonsituatie.

 

Volgens een wetenschappelijke studie van het Fraunhofer-instituut voor bouwfysica hebben tado°-producten een energiebesparingspotentieel tussen 14% en 26%. Hieruit blijkt dat het grootste energiebesparingspotentieel de afwezigheidsdetectie is. Door het opnemen van de weersverwachting kan er 7% extra worden bespaard. Tado° kan dus tot 31% per jaar besparen op de verwarmingskosten.

 

Tado besparing