Voorbereid op de toekomst met een Itho Daalderop warmtepomp

Door Joost
9 maanden geleden
Laatste aanpassing: 4 maanden geleden

Een goede investering voor het milieu en je portemonnee.

Meer en meer zullen we in ons land aangewezen zijn op de warmtepompen nu het kabinet heeft besloten dat de gaskraan in 2030 helemaal dichtgedraaid wordt. Itho Daalderop speelde, en dat kan je niet ontgaan zijn, daar al handig op in met een mooi aanbod warmtepompen. 

Haal het elektrische alternatief voor de cv-ketel in huis met Itho Daalderop

Met de Itho Daalderop warmtepomp HP-S 55 haal je het elektrische alternatief voor een cv-ketel in je woning of in dit geval buiten je woning, want voornoemd model is een buitenunit. Hoe dan ook, met Heat Pump Split (HP-S) weten de warmtepompen van Itho Daalderop energie uit de buitenlucht te halen via een koeltechnisch circuit. Die energie wordt vervolgens aangewend om je huis te verwarmen. Ja, je zou inderdaad kunnen zeggen dat de Itho Daalderop warmtepomp HP-S 55 volgens hetzelfde principe werkt als een koelkast, maar dan andersom. Wil je optimaal gebruik maken van deze warmtepompen dan dient je huis wel goed geïsoleerd te zijn en is ook het type afgiftesysteem belangrijk. Itho Daalderop is ook je adres als je een hybride oplossing wenst, in dat geval blijft de cv-ketel ook aanwezig in je huis.

Een rendement dat ligt tussen de 420 en 470 procent

Waarom je een warmtepomp van Itho Daalderop zou moeten kiezen? Laten we om dat uit te leggen eerst eens kijken naar de traditionele cv-ketel, die je doorgaans een rendement oplevert van tussen de 90 en 105 procent. Kies je echter voor de HP-S 55 van Itho Daalderop, dan krijg je een warmtepomp tot je beschikking die tussen de 4,2 en 4,7 kW produceren per 1 kW elektriciteit dat het systeem gebruikt. Omgerekend betekent dit een rendement dat nogal hoger is: ergens tussen de 420 en 470 procent.

 

 

Bewegende onderdelen zitten vaak in het buitendeel

Hoe de warmtepomp werkt? Logische vraag, je wilt immers wel weten welke techniek je gaat gebruiken. Je moet je voorstellen dat de HP-S warmtepompen uit een binnen- en buitendeel bestaan. Vaak zitten de bewegende onderdelen in het buitendeel vanwege het geluid dat geproduceerd wordt. In dat buitendeel wordt koelmiddel op een temperatuur gebracht die net iets lager is dan de temperatuur buiten. Vervolgens wordt de ventilator aan het werk gezet en blaast de lucht over de warmtewisselaar. Het koelmiddel zal dan warmte opnemen en gaan verdampen. Het dan gasvormig geworden koelmiddel wordt samengedrukt en dat proces produceert warmte.

Combineer met klimaatthermostaat en met Google

Die gewonnen warmte wordt door de warmtewisselaar afgegeven aan het cv-systeem en wordt aangewend om je huis te verwarmen. Dit kan onder meer via vloerverwarming. Kijk je vervolgens met een schuin oog richting je smart home, dan is het verstandig om de HP-S 55 warmtepompen van Itho Daalderop te combineren met een slimme thermostaat, slimme radiatorknoppen en een Google Nest Mini. Dan heb je echt een totaalpakket in huis, een totaalpakket dat je steeds actueel inzicht biedt in je energieverbruik. Je kunt dan bovendien allerlei klokprogramma’s instellen voor de verwarming thuis. Ook kun je dan met behulp van je stem aansturen. Als je wilt dat de warmtepompen van Itho Daalderop meteen doen wat ze beloven, dan zorg je ervoor dat je installatie door een specialist aangelegd wordt. Op deze manier kun jij er zeker van zijn dat je hier de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken.

Bespaar met de HP-S 55 wel tot 475 euro per jaar

De investering die je doet, is binnen afzienbare tijd terug te verdienen. Bewezen is namelijk dat je ook met de HP-S 55 van Itho Daalderop tot wel 475 euro per jaar kunt besparen. Op de warmtepomp wordt door Itho Daalderop, dat al jarenlang marktleider is als het gaat om warmtepompen in de nieuwbouw, een garantieperiode van liefst zeven jaar gegeven. Overigens is de warmtepomp van Itho Daalderop altijd van toegevoegde waarde, ongeacht het type huis dat je bewoont, zeker ook omdat er gekozen kan worden voor een hybride warmtepomp. Met Itho Daalderop maak jij je woning in orde voor de toekomst.

 

Gerelateerde blogs

Nieuwste artikelen