Energiebesparing

Wifithermostaten besparen op het energieverbruik en dat is natuurlijk goed voor het milieu en voor de portemonnee. Dat zijn twee goede redenen om een slimme thermostaat te kopen. Bekijk hieronder hoe wifithermostaten die besparingen mogelijk maken.

Sterke focus op duurzaamheid

Er zijn natuurlijk meerdere redenen waarom slimme apparaten ons leven beter maken. Ze verhogen het comfort, omdat de handige functies ons leven leuker en beter maken. Daar blijft het niet bij, want ze zijn ook echt heel functioneel. Ze zijn zo slim dat ze veel efficiënter omgaan met stroomverbruik ten opzichte van de ‘domme’ apparaten die we tot voor kort in ons huis hadden staan. Met de toegenomen focus op duurzaamheid is dat een zeer goede ontwikkeling.

Besparing door energiezuinige apparaten

Het gebruik van energiezuinige apparaten zorgde tussen 2012 en 2016 voor een besparing in elektriciteitsverbruik van 1,2%, volgens het CBS. Daarnaast is het ook interessant om te kijken naar de besparing op aardgasverbruik, want dat wordt gebruikt om je water te verwarmen, om te koken en om je huis te verwarmen. Tussen 2012 en 2016 daalde dit verbruik met 2,7% in Nederland.

Afzonderlijke ruimtes beheren

En zoals het gezegd gaat, begint een beter milieu bij jezelf, dus kun je zelf ook enorm veel besparen op energie en gas. Dat kan dus met het installeren van een slimme thermostaat én slimme radiatorknoppen, zodat je ook de temperatuur in de andere ruimtes afzonderlijk kunt beheren.

Met een wifithermostaat heb je meer controle over je verwarming en kun je slimmer verwarmen. De meeste wifithermostaten ween wanneer je thuis bent, weg bent of bijna thuis bent en passen daar de verwarming op aan. Door het aansluiten van slimme radiatorknoppen op de radiatoren ben je zelfs in staat om de ruimtes afzonderlijk van elkaar te verwarmen. Zo kun je ervoor kiezen om één slaapkamer te verwarmen, zonder dat de radiatoren op de gehele bovenverdieping aan gaan. Of je kiest voor een lagere temperatuur op de studeerkamer, omdat dit beter is voor de concentratie, zonder dat de rest van het huis ook verkoelt.