Sluiten

Honeywell Evohome

Lees alles over het Evohome multi-zone systeem

We helpen je graag!

Is evohome geschikt voor mijn huis? Welke componenten heb ik nodig?
Hoe sluit ik het aan? Alle informatie en gratis deskundig advies.
 

Met Evohome regel je de temperatuur van elke kamer in je huis. Je stelt per toegewezen zone in het systeem de gewenste temperatuur in en verder werkt alles automatisch. Super handig en daarnaast bespaar je ook nog eens op je energiekosten! Zorg dat het in de kamer aangenaam warm is als je thuiskomt en laat de verwarming automatisch uitgaan op het moment dat je normaal gesproken naar bed gaat. Stel het zelf in of laat het systeem leren van jouw gedragingen. Zo creëer je altjid de optimale leefsituatie.


Evohome: hoe werkt het?

Laat Evohome zorgen voor de verwarming van je huis. Programmeer vooraf via de app je thermostaat en bepaal op die manier de temperatuur per kamer. Je stelt een eigen verwarmingsschema samen dat je helemaal afstemt op jouw levensstijl en op de manier zoals je je huis gebruikt. Elke kamer in huis wijs je toe aan een zone in de app die je vervolgens gemakkelijk en overzichtelijk beheert. Daarnaast is het systeem ook zelflerend. Dat houdt in dat de gewenste temperatuur al is bereikt op het moment dat jij dat wil. Daarnaast houdt Evohome ook rekening met veranderende weersomstandigheden.

Honeywell Evohome

Multi-zoneverwarming

Tot 12 ondersteunde zones

Geschikt voor stadsverwarming

Geschikt voor vloerverwarming

Geschikt om vloerverwarming apart te verwarmen

Full Color touch screen met schermverlichting

7-daags programma

Tafelstandaard met 230V voeding, of wandmontage met 2-draadsverbinding

Op afstand bedienen

Integratie met Google Assistant, Amazon Alexa, IFTTT

 

Kies voor de Honeywell Evohome

Aan/uit of Modulerend aansluiten?

*de aan/uit lijn is iets verschoven om deze beter zichtbaar te maken, deze loopt gelijk met de zone-klep

Als eerste is het belangrijk dat je het verschil snapt tussen beide mogelijkheden, de uitleg hiervan vind je op de advies pagina. Wanneer sluit je het evohome systeem aan via aan/uit of modulerend (Opentherm)? Dit hangt samen met een aantal factoren. Ten eerste moet het cv toestel het opentherm protocol ondersteunen, of jouw toestel dit ondersteund kun je zien in de aansluittabellen. Daarnaast is het van belang welke componenten er verder in het systeem aanwezig zijn. Als er een component aan wordt gestuurd via een aan/uit relais, zoals een zone-klep, dan is het aanbevolen om het hele systeem via een aan/uit regeling aan te sluiten. De reden hiervan is het beste uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. In dit voorbeeld nemen we een systeem waarin een zone-klep aangestuurd wordt en het systeem heeft berekend dat er in een zone, gedurende 10 minuten,een capaciteit van het cv toestel nodig is van 40%. In de onderstaande diagram is ook weergegeven hoe dit in beide systemen zal gaan werken.

Zoals je ziet geeft de blauwe lijn de zone-klep weer. Deze laat 40% door, door 4 minuten geopend te staan en 6 minuten dicht. Een toestel wat aan/uit aangesloten is, doet hetzelfde, deze wordt door het systeem gesynchroniseerd. Het toestel gaat 4 minuten aan en 6 minuten uit. Een toestel wat modulerend is aangesloten, zal gedurende 10 minuten op 40% capaciteit gaan verwarmen. Zoals je ook in de diagram ziet, is de zone-klep gesloten na 4 minuten en laat geen warmte meer door. Hierdoor wordt niet alle opgewekte warmte benut. Als laatste is het ook nog zo dat een aan/uit ontvanger gevoed is met 230V en Opentherm de voeding via de ketel krijgt (laagspanning <24V). Dit zorgt ervoor dat een aan/uit ontvanger een sterker en stabieler signaal heeft. Mochten er dus ontvangstproblemen zijn kan het zijn dat een aan/uit regeling beter functioneert dan een Opentherm regeling.

Besparen met Evohome

Aangezien je verwarming in principe nooit meer onnodig aanstaat, zorg je voor een interessante besparing op je energiekosten. Alleen op de momenten dat het noodzakelijk is, worden de juiste kamers van je huis verwarmd. Daarnaast is het Evohome systeem heel eenvoudig in gebruik. Via touch bediening op je smartphone of op het apparaat zelf, stel je alles gemakkelijk in.

De voordelen van Evohome

  Geschikt voor modulerende ketels en aan/uit-ketels
  Programmeerbaar: stel de verwarming per kamer in
 Gemakkelijke bediening via smartphone of tablet
 Draadloze temperatuurregelaar via wifi
 Het scherm licht op tijdens bediening
 Optimaliserend en zelfdenkend systeem

Wil je ook genieten van het comfort van Evohome? Bij ons bestel je het Evohome systeem gemakkelijk online. Begin bij de basis en breid later naar wens je systeem verder uit.

Vraag een offerte op maat aan


Video's

Is evohome geschikt voor mijn huis?

Wat is zoneregeling

Hoe krijg ik evohome?

Veelgestelde vragen

Installatie


Kan ik dit zelf installeren?

Net zoals met elk apparaat adviseert Honeywell dat je alle installaties laat uitvoeren door een gekwalificeerd persoon.
Voor het installeren is het noodzakelijk een zorgvuldige planning te maken. Honeywell adviseert ook door de installatie te laten doen door een erkend installateur zoals Wifithermostaten.nl. Hiervoor hebben wij onze speciale installatieservice

Kies je er voor om het toch zelf te installeren, vind je op het Youtube kanaal van Honeywell diverse installatievideo's


Is er hak- en breekwerk nodig?

Evohome communiceert draadloos met de apparaten in de zones. Het is dus niet nodig om draden te trekken of andere ingrijpende aanpassingen te verrichten. Bovendien kun je altijd de configuratie van jouw slimme zoneregeling veranderen.

Ga je voor een verandering van interieur? Je maakt van een slaapkamer probleemloos een studeerkamer. Draden of leidingen verleggen is niet nodig.


Wat voor thuisnetwerk heb ik nodig?

Voor connected producten van Honeywell heb je een stabiele breedband verbinding nodig. Honeywell connected producten vereisen een IP-adres toegewezen door DHCP. Het zal niet werken of worden ondersteund op netwerken zonder DHCP.

Honeywell producten communiceren via poort 443 (HTTPS), een gangbare open poort die door veel bedrijven wordt gebruikt om veilig online te kunnen winkelen en andere veilige transmissies. Deze poort zal, normaal, niet worden geblokkeerd door jouw internet service provider of hardware. Indien je gebruikt maakt van andere netwerkdiensten of wanneer er aanvullende beveiligingsmaatregelen zijn geïmplementeerd, zorgen dan dat deze poort open staat voor onze producten.

Werking


Hoe werkt het bedieningspaneel?

De evohome-bedienpaneel vormt het ‘brein’ van jouw cv-installatie. Het kleurenscherm is een touchscreen en is eenvoudig te gebruiken. Het scherm geeft evohome informatie over jouw wooncomfort en hoe het verwarmingssysteem wordt geregeld.


Kan ik een slimme zone creëren met meerdere kamers?

Je creëert tot twaalf zones met een enkele evohome-bedienpaneel. Voeg een onbeperkt aantal apparaten toe aan een slimme zone. De woonkamer en de keuken vormen zo bijvoorbeeld één zone. De meeste Nederlandse huishoudens hebben voldoende aan twaalf zones, maar breid dat aantal ook uit door andere evohome-bedienpaneel toe te voegen.


Is er een app zodat ik altijd toegang heb tot evohome?

Evohome heeft door middel van de gateway een app voor iOS en Android. Als je met jouw smartphone of tablet toegang hebt tot het internet, dan hebt je ook toegang tot jouw evohome.


Hoe kan ik de temperatuur veranderen als ik geen toegang heb tot een app?

Wij begrijpen dat je misschien niet altijd jouw smartphone of tablet bij je hebt. De centrale evohome-bedienpaneel is dan de aangewezen plek om de warmte te regelen. Maar als je in een bepaalde kamer bent en niet de regelaar of een mobiel apparaat wil gebruiken, dan heeft elke radiator ook een mogelijkheid om de temperatuur aan te passen. De radiatorregelaar communiceert deze plaatselijke aanpassing naar de evohome-bedienpaneel.


Wat is Optimale start en stop?

Met veel oude verwarmingssystemen schatte je zelf in op welk moment de verwarming aan moest om de juiste temperatuur op het juiste moment te bereiken. Bijvoorbeeld bij het opstaan. Zelf inschatten is natuurlijk niet efficiënt. Denk alleen al aan de veranderende seizoenen die aparte eisen stellen.

Met de Optimale Start-technologie van Honeywell stel je de temperatuur in voor een bepaald tijdstip.evohome bepaalt vervolgens wanneer het systeem moet opstarten om dat punt op precies de juiste tijd te bereiken. evohome begrijpt hoe jouw huis opwarmt en afkoelt.

Wil je bijvoorbeeld dat het om 7.00 uur 21 graden is, dan is het die temperatuur op precies dat tijdstip. evohome past zich dynamisch aan het huis aan. Dus is de begintemperatuur lager, dan berekent evohome hoeveel eerder het moet opstarten.Zo profiteer je van optimaal comfort.

De Optimale Stop-technologie van Honeywell werkt volgens hetzelfde principe. Je stelt bijvoorbeeld om 23.00 uur de temperatuur in op 18 graden, terwijl het op dat moment nog 21 graden is. Bij traditionele systemen zou de boiler stoppen en de overgebleven warmte in de centrale verwarming zou het huis blijven ‘verwarmen’. evohome begrijpt hoe het huis reageert. Het schakelt de boiler uit op precies de juiste tijd, zodat de overgebleven warmte in het verwarmingssysteem efficiënt wordt gebruikt en je energie bespaart.

Besparing


Hoe bereik ik de beloofde besparing?

Energie besparen en verspilling tegengaan zijn de belangrijkste uitgangspunten van de slimme zoneregeling van Honeywell. Je vermindert onnodig energieverbruik door alleen kamers te verwarmen die je op dat moment gebruikt. Alle andere kamers breng je terug naar een lagere temperatuur. Zo bespaar je dus energie en geld.

Honeywell blijft zijn producten verder ontwikkelen en stelt zijn klanten daar altijd van op de hoogte. Zo maken we onze producten efficiënter en meer op maat gemaakt voor iedere persoon en situatie. Ze verbeteren bijvoorbeeld constant de mogelijkheden van de evohome-app, zoals updates van beschikbare verwarmingsprofielen en energiebespaartips.


Wat maakt het systeem zo slim?

Zoneregeling is slim van zichzelf. Het is niet efficiënt om jouw hele huis aan te sturen met slechts één thermostaat. Met temperatuurmeting op meerdere punten regel je de warmte in het hele huis van kamer tot kamer. Dit is veel slimmer en gaat energieverspilling tegen. Je verwarmt zo geen kamers die je niet gebruikt.

evohome is ontworpen met geïntegreerde technologieën, die jouw leven makkelijker maken. De radiatoren onthouden bijvoorbeeld veel informatie van eerdere opdrachten om de kamer te verwarmen. Blijft er ergens een raam open staan, dan detecteert de radiator dat. Hij zorgt ervoor dat de ketel tijdelijk stopt met verwarmen tot het probleem in deze zone is opgelost alles om energieverspilling tegen te gaan. evohome biedt ook andere opties, zoals Optimale Start en Stop.

Veiligheid


Is het systeem veilig?

Evohome maakt gebruik van de ‘total connect comfort’-infrastructuur voor toegang tot evohome. ‘Total connect comfort’ is het wereldwijde platform van Honeywell dat de basis vormt voor het altijd-verbonden huis. Honeywell installeert wereldwijd veilige platforms bij industriële en commerciële bedrijven, die bedrijfskritische diensten leveren. Het gaat hier om hetzelfde platform.