Modulerende Thermostaat

Wifi thermostaten

5 Artikel(en)

per pagina

5 Artikel(en)

per pagina

Modulerende thermostaat

Als je een cv-ketel hebt die gebruikmaakt van het Opentherm communicatieprotocol, dan spreken we ook wel over een modulerende thermostaat. Een modulerende thermostaat berekent continu de gewenste temperatuur voor de cv-ketel op basis van de temperatuur in de ruimte en de af fabriek voorgeprogrammeerde instellingen. Vervolgens communiceert de thermostaat de uitkomst hiervan weer aan de cv-ketel. Zo kan deze het vermogen modulerend regelen waardoor de kamer op een uiterst efficiënte en energiezuinige manier verwarmd wordt.

 

Ketel op temperatuur

Bij een modulerende thermostaat maakt de cv-ketel het water in één keer heel warm. Daarna houdt de ketel het water alleen nog maar op temperatuur. Als je huis dus op een bepaald moment verwarmd moet worden omdat je de verwarming hoger zet, put de ketel uit het reeds verwarmde water. Zo bespaar je veel meer energie dan met een aan/uit-ketel. Houd er wel rekening mee dat een modulerende thermostaat alleen werkt als je ook een modulerende cv-ketel hebt.

 

Een modulerende thermostaat bij wifithermostaten.nl kopen

Je hebt bij ons een uitgebreide keuze als het gaat om een thermostaat die modulerend is. We hebben meerdere merken en modellen beschikbaar in ons assortiment. Zoals bijvoorbeeld een thermostaat van Honeywell, Nefit, Remeha of Nest. Weet je niet goed welke voor jouw situatie het meest geschikt is? Laat je dan adviseren door één van onze experts. Wij zijn namelijk specialisten op het gebied van thermostaten en helpen je daar waar nodig. Ook voor hulp bij het plaatsen van je thermostaat kun je prima bij ons terecht. We maken namelijk gebruik van een handige installatieservice

 

Ook een modulerende thermostaat aanschaffen om nog energiezuiniger de verwarming in huis te regelen? Bij ons bestel je gemakkelijk online en weet je zeker dat je je thermostaat snel in huis hebt. Voor 23.00 uur besteld, betekent namelijk morgen al in huis.